Toegegeven. Ik heb nog steeds één guilty pleasure.. Ben & Jerry’s (de cinnamonbun variant ervan, té goed) voor de tv. Dus ben ik in de keuken beginnen experimenteren om ook voor die verslaving een gezonde oplossing te zoeken. Voor de leken: nice cream (ja, je leest het goed, nice) is een groots begrip in de health world en verwijst naar een gezonde ijsvariant op basis van bevroren bananen. Ik probeerde het al enkele keren maar ik kon de boyfriend niet overtuigen, gezien hij echt niet van bananen houdt. Time to step it up dus.
Voor deze nice cream ging ik aan de slag met bevroren frambozen. Geen dierlijke producten, geraffineerde suikers of gluten! Yes! Niemand zal ooit geloven dat dit eigenlijk stiekem gezond is. Ik voegde er ook wat silken tofu aan toe. Geen fan van soja? Vervang het dan gewoon door Griekse yoghurt!
Je kan met dit recept trouwens eindeloos experimenteren. Voeg er wat chocoladebrokjes aan toe. Of pimp je ijsje met kersen, opgeklopt kokosroom, karamelsaus,… Dit ijs kan je trouwens ook als ontbijt eten! Kom hier met die lepel.
Ingrediënten
450 gram bevroren frambozen (te vinden bij de diepvriesafdeling)
150 gram silken tofu (te vinden bij de vegetarische afdeling) of 150 gram Griekse yoghurt
3 el maple syrup (te vinden bij de bakproducten, meestal)
2 el rode porto
5 dadels
cacao nibs (of stukjes pure chocolade)
Stappen
Ontpit de dadels en week ze 5 minuten in warm water. Haal ze vervolgens uit het water.
Blend de dadels samen met de maple syrup en de rode porto tot je geen grote brokken dadels meer ziet.
Stop in een grote kom (of in je blender) alle frambozen, de silken tofu (of Griekse yoghurt) en het dadelmengsel. Pureer tot je geen brokken meer overhoudt. Je kan hieraan eventueel nog een theelepeltje stevia toevoegen of nog een beetje maple syrup, als je het liever nog wat zoeter hebt.
Serveer in kommetjes en werk af met wat cacao nibs.
Je kan dit ijs ook in de diepvries bewaren! Laat het dan wel even ontdooien zodat het weer wat zachter wordt voor je het serveert.