Jahaaaaa, het eerste blogbericht is een feit! Reden genoeg om te vieren met een feestelijk ontbijt, lijkt me. Deze granola is voor ons reden genoeg om tijdens de week niet op die snooze-button te blijven drukken maar meteen uit ons bed te springen en rechtstreeks aan de ontbijttafel te schuiven. So good! Het zit boordevol havermout, noten en zaden. En dit allemaal knapperig en bruin geroosterd, vers uit de oven! Omnomnom. Genoeg om je tot de middag gaande te houden. En… here comes the best part: je huis gaat er echt héérlijk van ruiken. Mijn vriend is inmiddels al geconditioneerd en weet, wanneer hij thuis komt van werk, de granolageur meteen de detecteren.
De klassieke granola die je in de winkel vindt, zit vaak vol verborgen suikers en verzadigde vetten. Daarom maak ik hem liever zelf. Daarbij is granola maken ook super easy! Meestal gooi ik er gewoon in wat ik in de keukenkasten vind. Zo smaakt ie nooit twee keer hetzelfde! Experimenteer dus gerust met dit basisrecept door er gedroogde vruchten, chocolade, kruiden of andere granen aan toe te voegen!
Dit recept zorgt voor een viertal porties, maar voel je vrij om het recept te verdubbelen (of te vierdubbelen, zoals ik doe). In een airtight container kan deze granola wel een tijdje mee! Ideaal voor bij het ontbijt met wat griekse yoghurt (of lunch, of dinner, of gewoon tussendoor voor de tv). Enjoy!
Plaats alle ingrediënten in een kom en meng tot de droge ingrediënten goed met de natte gecombineerd zijn.
Leg op een propere bakplaat en spreid gelijk uit. Bak 40 minuten in de oven of tot de havermout een mooie geroosterde kleur heeft.
Laat afkoelen, vermeng er eventueel nog wat grof gehakt gedroogd fruit onder en bewaar in een afgesloten doos.
Als je wil dat de granola nog meer in clusters is, voeg dan wat extra kokosolie toe. Hoe kleveriger de granola is, hoe meer clusters je zult hebben eens het uit de oven komt. Wacht ook tot het mengsel volledig afgekoeld is voor je het in clusters breekt!